ZorgZamePartner

Zzp’er van de maand

Maandelijks zetten we één van onze zorg-zzp’ers in het zonnetje.

Souad zorg zzp'er ZorgZamePartener

In een wereld vol uitdagingen en onverwachte wendingen, zijn er verhalen die ons raken en inspireren. Het verhaal van onze zzp’er van de maand; Souad el Kouaa, is er zo een.

Souad is een enthousiaste vrouw van 39 jaar oud. Zij woont sinds haar huwelijk in Den Haag. “Ik ben geboren in Marokko, maar toen ik nog een klein meisje was, verhuisden we naar Amsterdam.”

Ik was eigenlijk al een verzorgende zonder dat ik het wist”

Souad heeft vier kinderen, drie meisjes en een zoon. De oudste is 16, de jongste 5 jaar oud. Ze vertelt ons dat haar partner, ambtenaar bij een ministerie met onregelmatige diensten, ook een grote rol speelt in het opvoeden van de kinderen. Samen moeten ze zorgvuldig plannen om het huishouden goed te laten lopen maar dat lukt ze heel goed door als een team samen te werken en goed te plannen.

Souad heeft al 13 jaar een eigen cateringbedrijf, hoewel dit nu op een laag pitje staat. “Ik doe nu maximaal drie partijen per maand, voor vaste klanten” zegt ze, omdat ze het niet kan laten.

Ze vertelt over een keerpunt in haar leven toen haar vader ziek werd en veel zorg nodig had. De thuiszorg die kwam beviel niet en Souad betrapte zich er steeds op dat zij dacht dat zij het anders had aangepakt en dat dan ook deed. “Ik was eigenlijk al een verzorgende zonder dat ik het wist,” zegt Souad. “Toen dacht ik, waarom zou ik dit niet als werk kunnen doen? Ik doe het tenslotte al voor mijn vader.”

Van Horeca naar zorg
Souad legt uit hoe de horeca, haar oorspronkelijke carrière, werd stilgelegd door Corona. Terwijl de horeca stil lag, ging de zorg vol gas door. Tijdens een vakantie in Turkije ontmoette ze Samia, die in de (kraam)zorg werkte. Samia overtuigde haar om samen de opleiding Verzorgende IG te gaan volgen. Dit bleek een keerpunt te zijn in Souads leven. Zij en Samia zijn nu ook elkaars beste vriendinnen.

Een loyale duizendpoot
“Ik ben een duizendpoot,” zegt Souad. Ze is vastberaden en pakt alles aan wat op haar pad komt. Ze vertelt ons over haar opleiding op niveau 3 Verzorgende IG en hoe ze sinds een jaar als zzp’er in de zorg werkt. Ze had als zzp’er gehoopt op meer vrijheid, maar haar loyaliteit passie voor de zorg zorgt ervoor dat ze altijd bereid is om te helpen als de nood aan de man komt, zelfs als dat betekent dat ze soms te veel hooi op haar vork neemt.

ZorgZamePartner: Een warm bad
Souad voelt zich heel erg thuis bij ZorgZamePartner. “Cecile en Ron zijn twee zonneschijntjes. Ze zijn zo fijn om mee samen te werken, met een hart van goud. Het voelt alsof ze mijn maatjes zijn. Ze begrijpen me en bieden altijd een luisterend oor.”.Ambities voor de toekomst
Over haar toekomstplannen zegt ze. “Mijn ambitie is om door te goeien naar Verpleegkundige niveau 4”. Maar ze overweegt ook om het komende jaar even pauze te nemen voordat ze aan een nieuwe studie begint.

Een zeldzaam moment van rust
Desgevraagd geeft ze toe dat ze maar heel weinig ‘me-time’ heeft. Heel af en toe brengt ze de kinderen naar opa en oma en geniet ze samen met haar partner van een gezellig etentje om in alle rust bij te praten en van elkaar te genieten.

Advies voor Collega zorg zzp’ers
Tot slot vragen we Souad wat ze haar collega’s in de zorg als advies zou willen meegeven. Ze zegt met overtuiging: “Kies alleen voor deze branche als je het voor 100% zeker weet. Doe het vanuit je hart en niet voor het geld.”

ZZP Pablo Ramos

“Ik werk niet als ik werk want ik help mensen en dat voelt nooit als werken.”

Pablo Ramos is 25 jaar, Helpende niveau 2+ en sinds oktober als zzp’er aan de slag via ZorgZamePartner.
“Mijn moeder was in de ouderenzorg-intramuraal werkzaam en als kind van 8 jaar ging ik al met haar mee. Toen wist ik het al, dit was wat ik wilde doen; zorgen voor mensen. Vanaf mijn 15e ging ik aan de slag, eerst met de opleiding Verpleegkunde. Dit werd door vervelende omstandigheden geen succes.

 

Drie jaar geleden heb ik de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen afgemaakt en ik werk echt met heel veel plezier. Ik zeg altijd; ik werk niet als ik werk want ik help mensen en dat voelt nooit als werken. Natuurlijk is het wel eens pittig als ik dubbele shifts draai maar toch doe ik het met plezier.

Ik startte als zelfstandige en had drie kleine klantjes maar vond het moeilijk om genoeg diensten te vinden. Toen ik in contact kwam met David en Ron was mijn keuze snel gemaakt om met ZorgZamePartner in zee te gaan.
Het bevalt mij heel erg goed want er wordt door de mensen van ZorgZamePartner veel geregeld en het contact is heel persoonlijk. Zij denken echt met mij mee. Om een voorbeeld te noemen; ik zag er tegenop om in de winter op mijn scooter naar mijn diensten te gaan maar zij gaven me tips hoe ik een leenauto kon boeken.
Het portal van ZorgZamePartner werkt ook goed maar ik hoop dat er in de toekomst nog wat meer diensten voor mijn niveau bij komen.

Ik heb gewerkt bij de Herbergier in Nieuw Vennep, dat was echt heel prettig. Een fijne omgeving waarin de mens centraal staat; er wordt alles gedaan om de cliënten zich in een huiselijke omgeving thuis te laten voelen. Nu zijn de diensten voor mij daar even gestopt maar ik hoop er snel weer aan de slag te kunnen. Nu werk ik vooral bij Marente. Daar is alles kwalitatief supergoed geregeld en het is ook een fijne en goede leeromgeving. Ik zou willen dat ik daar als 15-jarige gestart was.

Als zzp’er geniet ik vooral van de vrijheid om te werken wanneer ik dat wil hoewel ik ook nog wel moet wennen aan het wisselende aanbod van diensten. Maar dat hoort bij het zzp’er zijn natuurlijk!”

Soufyan Bouharat zzp'er van de maand

“Mijn contact met mijn cliënten voelt als een zonnestraal op mijn gezicht.”

Soufyan Bouharat is 29 jaar oud en woont sinds vijf jaar in Leiden met zijn vrouw en twee dochters van 2 jaar en van 2 maanden oud.
Deze enthousiaste Verpleegkundige niveau 4 is sinds een jaar actief als zorg-zzp’er via de ZorgZamePartner bij diverse instellingen.

 

 

Soufyan werkte in het verleden bij de klantenservice van Ziggo waar hij het contact met de klanten heel prettig vond maar hij had niet de commerciële drive om gestelde targets te halen. Zijn moeder werkte al als zorg-zzp’er en zo raakte hij geïnteresseerd in het werken in de Zorg.

“De beslissing om in de Zorg te gaan werken is voor mij de perfecte keuze geweest, hier ben ik helemaal op mijn plek en ik hoor ook steeds van mensen in mijn omgeving dat dit echt bij me past.
Het voelt als mijn roeping om voor oudere mensen te zorgen. In dit vak heb je een cruciale positie binnen de maatschappij want je bent echt nodig. Je speelt een reddende rol in het welzijn en de gezondheid van mensen en je kunt werkelijk wat betekenen.

Het contact met de mensen waarvoor ik zorg, voelt voor mij als een zonnestraal op mijn gezicht en maakt me blij en dankbaar. Wat me het meeste aanspreekt is de terminale zorg in het Hospice. Daar kun je nog meer voor mensen betekenen, ik help ze daar het laatste hoofdstuk mooi af te sluiten.
Ook PG spreekt me erg aan. Deze mensen zijn vaak verdwaald en je helpt ze naar huis.

Ik werk graag en veel maar ik wil ook voldoende tijd vrijhouden voor mijn gezin en daarnaast lees ik zodra ik maar een momentje tijd heb. Ik hou van kennis vergaren en dan vooral op het gebied van psychologie en alles wat te maken heeft met de mens.”