ZorgZamePartner

Zzp’er van de maand

Maandelijks zetten we één van onze zorg-zzp’ers in het zonnetje. 

Soufyan Bouharat zzp'er van de maand

“Mijn contact met mijn cliënten voelt als een zonnestraal op mijn gezicht.”

Soufyan Bouharat is 29 jaar oud en woont sinds vijf jaar in Leiden met zijn vrouw en twee dochters van 2 jaar en van 2 maanden oud.
Deze enthousiaste Verpleegkundige niveau 4 is sinds een jaar actief als zorg-zzp’er via de ZorgZamePartner bij diverse instellingen.

Soufyan werkte in het verleden bij de klantenservice van Ziggo waar hij het contact met de klanten heel prettig vond maar hij had niet de commerciële drive om gestelde targets te halen. Zijn moeder werkte al als zorg-zzp’er en zo raakte hij geïnteresseerd in het werken in de Zorg.

“De beslissing om in de Zorg te gaan werken is voor mij de perfecte keuze geweest, hier ben ik helemaal op mijn plek en ik hoor ook steeds van mensen in mijn omgeving dat dit echt bij me past.
Het voelt als mijn roeping om voor oudere mensen te zorgen. In dit vak heb je een cruciale positie binnen de maatschappij want je bent echt nodig. Je speelt een reddende rol in het welzijn en de gezondheid van mensen en je kunt werkelijk wat betekenen.

Het contact met de mensen waarvoor ik zorg, voelt voor mij als een zonnestraal op mijn gezicht en maakt me blij en dankbaar. Wat me het meeste aanspreekt is de terminale zorg in het Hospice. Daar kun je nog meer voor mensen betekenen, ik help ze daar het laatste hoofdstuk mooi af te sluiten.
Ook PG spreekt me erg aan. Deze mensen zijn vaak verdwaald en je helpt ze naar huis.

Ik werk graag en veel maar ik wil ook voldoende tijd vrijhouden voor mijn gezin en daarnaast lees ik zodra ik maar een momentje tijd heb. Ik hou van kennis vergaren en dan vooral op het gebied van psychologie en alles wat te maken heeft met de mens.”

 

ZZP Pablo Ramos

“Ik werk niet als ik werk want ik help mensen en dat voelt nooit als werken.”

Pablo Ramos is 25 jaar, Helpende niveau 2+ en sinds oktober als zzp’er aan de slag via ZorgZamePartner.
“Mijn moeder was in de ouderenzorg-intramuraal werkzaam en als kind van 8 jaar ging ik al met haar mee. Toen wist ik het al, dit was wat ik wilde doen; zorgen voor mensen. Vanaf mijn 15e ging ik aan de slag, eerst met de opleiding Verpleegkunde. Dit werd door vervelende omstandigheden geen succes.
Drie jaar geleden heb ik de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen afgemaakt en ik werk echt met heel veel plezier. Ik zeg altijd; ik werk niet als ik werk want ik help mensen en dat voelt nooit als werken. Natuurlijk is het wel eens pittig als ik dubbele shifts draai maar toch doe ik het met plezier.
Ik startte als zelfstandige en had drie kleine klantjes maar vond het moeilijk om genoeg diensten te vinden. Toen ik in contact kwam met David en Ron was mijn keuze snel gemaakt om met ZorgZamePartner in zee te gaan.
Het bevalt mij heel erg goed want er wordt door de mensen van ZorgZamePartner veel geregeld en het contact is heel persoonlijk. Zij denken echt met mij mee. Om een voorbeeld te noemen; ik zag er tegenop om in de winter op mijn scooter naar mijn diensten te gaan maar zij gaven me tips hoe ik een leenauto kon boeken.
Het portal van ZorgZamePartner werkt ook goed maar ik hoop dat er in de toekomst nog wat meer diensten voor mijn niveau bij komen.
Ik heb gewerkt bij de Herbergier in Nieuw Vennep, dat was echt heel prettig. Een fijne omgeving waarin de mens centraal staat; er wordt alles gedaan om de cliënten zich in een huiselijke omgeving thuis te laten voelen. Nu zijn de diensten voor mij daar even gestopt maar ik hoop er snel weer aan de slag te kunnen. Nu werk ik vooral bij Marente. Daar is alles kwalitatief supergoed geregeld en het is ook een fijne en goede leeromgeving. Ik zou willen dat ik daar als 15-jarige gestart was.
Als zzp’er geniet ik vooral van de vrijheid om te werken wanneer ik dat wil hoewel ik ook nog wel moet wennen aan het wisselende aanbod van diensten. Maar dat hoort bij het zzp’er zijn natuurlijk!”