ZorgZamePartner

Zzp’er van de maand

Maandelijks zetten we één van onze zorg-zzp’ers in het zonnetje. 

ZZP Pablo Ramos

“Ik werk niet als ik werk want ik help mensen en dat voelt nooit als werken.”

Pablo Ramos is 25 jaar, Helpende niveau 2+ en sinds oktober als zzp’er aan de slag via ZorgZamePartner.
“Mijn moeder was in de ouderenzorg-intramuraal werkzaam en als kind van 8 jaar ging ik al met haar mee. Toen wist ik het al, dit was wat ik wilde doen; zorgen voor mensen. Vanaf mijn 15e ging ik aan de slag, eerst met de opleiding Verpleegkunde. Dit werd door vervelende omstandigheden geen succes.
Drie jaar geleden heb ik de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen afgemaakt en ik werk echt met heel veel plezier. Ik zeg altijd; ik werk niet als ik werk want ik help mensen en dat voelt nooit als werken. Natuurlijk is het wel eens pittig als ik dubbele shifts draai maar toch doe ik het met plezier.
Ik startte als zelfstandige en had drie kleine klantjes maar vond het moeilijk om genoeg diensten te vinden. Toen ik in contact kwam met David en Ron was mijn keuze snel gemaakt om met ZorgZamePartner in zee te gaan.
Het bevalt mij heel erg goed want er wordt door de mensen van ZorgZamePartner veel geregeld en het contact is heel persoonlijk. Zij denken echt met mij mee. Om een voorbeeld te noemen; ik zag er tegenop om in de winter op mijn scooter naar mijn diensten te gaan maar zij gaven me tips hoe ik een leenauto kon boeken.
Het portal van ZorgZamePartner werkt ook goed maar ik hoop dat er in de toekomst nog wat meer diensten voor mijn niveau bij komen.
Ik heb gewerkt bij de Herbergier in Nieuw Vennep, dat was echt heel prettig. Een fijne omgeving waarin de mens centraal staat; er wordt alles gedaan om de cliënten zich in een huiselijke omgeving thuis te laten voelen. Nu zijn de diensten voor mij daar even gestopt maar ik hoop er snel weer aan de slag te kunnen. Nu werk ik vooral bij Marente. Daar is alles kwalitatief supergoed geregeld en het is ook een fijne en goede leeromgeving. Ik zou willen dat ik daar als 15-jarige gestart was.
Als zzp’er geniet ik vooral van de vrijheid om te werken wanneer ik dat wil hoewel ik ook nog wel moet wennen aan het wisselende aanbod van diensten. Maar dat hoort bij het zzp’er zijn natuurlijk!”¬¬¬¬