ZorgZamePartner

Handige tips

De zzp’ers van ZorgZamePartner geven elkaar handige tips die ze in de dagelijkse praktijk tegenkomen.

ZorgZamePartner handige tips inktvlekken

Inktvlekken uit je kleding verwijderen

Ken je dat? Na een lange dag aan het werk geweest te zijn kom je thuis, spring je even onder de douche om je op te frissen en gooi je je werkjasje in de was. Met je balpen er nog aan gehaakt. Daar kom je dan vaak pas achter als je de was uit de machine haalt doordat je mooi witte jasje ineens voorzien is van blauwe inktvlekken.

Sandra Vink uit deelde met ons een hele mooie tip – die zij weer van haar moeder kreeg – om deze hardnekkige vlekken te verwijderen. Zij deelt deze graag met jullie want het is zonde als je zo’n prijzig jasje moet weggooien.

De truc is om het hele jasje te weken in pure spiritus! Het is wel een klusje waar je bij moet blijven want je moet regelmatig roeren om te voorkomen dat de spiritus (nieuwe) vlekken maakt in de stof. Na een dag weken zie je dat de vlek uit de stof trekt. Hierna gooi je het jasje in de wasmachine en het is weer als nieuw! Mocht het zo zijn dat nog niet alle inkt eruit is dan herhaal je het proces nog een keer.

Sandra, dank je wel voor deze Gouden tip! Heb jij ook zo’n handige tip waar je collega’s ook wat aan hebben, stuur deze dan graag naar ons door!