ZorgZamePartner

Wat eten we vanavond?

Het leven van een zzp’er in de zorg is vaak hectisch. Je vliegt van hot naar her en dan wil je ook nog een enigszins gezonde maaltijd op tafel zetten. In deze rubriek vind je recepten van collega zzp’ers die snel te maken of voor te bereiden zijn en ook nog lekker en gezond.

wat eten we vanavond

Mexicaanse Bonenschotel

Dit recept is van Taroena Takoersingh. Zij maakt deze heerlijke ovenschotel vaak een dag van te voren en zet ze dan in de koelkast. De volgende dag hoeft deze schotel dan alleen nog 20 minuten in de oven en smullen maar!

Benodigdheden:
325 gram crème fraiche
500 gram gehakt (dit mag ook vervangen worden door vegetarisch gehakt of groenten)
400 gram kidneybonen
400 gram zwarte bonen
300 gram mais
2 tomaten
2 puntpaprika’s
2 zakjes taco mix (á 28 gram)
2 uien
Olie of bakboter
1 zakje geraspte kaas
1 zak nacho-chips
Zout en zwarte peper naar smaak
1 wokpan
1 ovenschotel

Bereiding:
Snij de uien, de paprika’s en tomaten in stukjes.
Doe de kidneybonen, zwarte bonen en de mais in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
Doe wat olie of bakboter in de wok-pan, bak de uien tot dat ze glazig zijn en voeg dan het gehakt toe.
Laat dit ongeveer 5 minuten bakken en voeg dan de bonen, de mais, de tomaten en de puntpaprika toe. Roerbak alles goed door elkaar en voeg dan de 2 zakjes taco mix, de crème fraiche en zout/peper naar smaak toe. Roerbak alles goed door elkaar, laat het 3 minuten sudderen en giet alles over in een grote ovenschaal. Breek de nacho-chips in stukjes, strooi deze over de ovenschaal tot hij volledig bedekt is en strooi tot slot de geraspte kaas erover. Verwarm de oven op 180 graden en plaats de schaal 20 min in de oven.
Serveer er naar wens rijst, een salade of plakjes avocado bij.