ZorgZamePartner

Wat eten we vanavond?

Het leven van een zzp’er in de zorg is vaak hectisch. Je vliegt van hot naar her en dan wil je ook nog een enigszins gezonde maaltijd op tafel zetten. In deze rubriek vind je recepten van collega zzp’ers die snel te maken of voor te bereiden zijn en ook nog lekker en gezond.

wat eten we vanavond

Mexicaanse Bonenschotel

Dit recept is van Taroena Takoersingh. Zij maakt deze heerlijke ovenschotel vaak een dag van te voren en zet ze dan in de koelkast. De volgende dag hoeft deze schotel dan alleen nog 20 minuten in de oven en smullen maar!

Benodigdheden:
325 gram crème fraiche
500 gram gehakt (dit mag ook vervangen worden door vegetarisch gehakt of groenten)
400 gram kidneybonen
400 gram zwarte bonen
300 gram mais
2 tomaten
2 puntpaprika’s
2 zakjes taco mix (á 28 gram)
2 uien
Olie of bakboter
1 zakje geraspte kaas
1 zak nacho-chips
Zout en zwarte peper naar smaak
1 wokpan
1 ovenschotel

Bereiding:
Snij de uien, de paprika’s en tomaten in stukjes.
Doe de kidneybonen, zwarte bonen en de mais in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
Doe wat olie of bakboter in de wok-pan, bak de uien tot dat ze glazig zijn en voeg dan het gehakt toe.
Laat dit ongeveer 5 minuten bakken en voeg dan de bonen, de mais, de tomaten en de puntpaprika toe. Roerbak alles goed door elkaar en voeg dan de 2 zakjes taco mix, de crème fraiche en zout/peper naar smaak toe. Roerbak alles goed door elkaar, laat het 3 minuten sudderen en giet alles over in een grote ovenschaal. Breek de nacho-chips in stukjes, strooi deze over de ovenschaal tot hij volledig bedekt is en strooi tot slot de geraspte kaas erover. Verwarm de oven op 180 graden en plaats de schaal 20 min in de oven.
Serveer er naar wens rijst, een salade of plakjes avocado bij.

Pasta met pompoen en blauwe kaas

Pasta met Pompoen en Gorgonzola

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gr. (volkoren) pasta, bijvoorbeeld Penne
  • 800 gr. Pompoen in blokjes
  • 2 uien
  • 80 gr. walnoten
  • 200 gr. Gorgonzola of een andere blauwe kaas

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en verwarm de oven op 180 graden.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de pompoen in blokjes toe. Kook deze 12 minuten en giet deze af.
  • Snijd ondertussen de uien in halve ringen en hak de walnoten grof.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui ongeveer 3 minuten
  • Giet de pasta af en voeg dit samen met de pompoenblokjes, 50 gram van de blauwe kaas en een flinke scheut olijfolie toe aan de ui. Roer totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
  • Vul een ovenschaal met de pasta. Verdeel de rest van de blauwe kaas en de walnoten over de pasta.
  • Zet de schaal 5 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.

Je kunt deze schotel ook van te voren maken en dan later in de oven doen. In dat geval moet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven.