Voldoe jij aan de Wet Toelating op de ZorgAanbieders”?

Op 1 januari van dit jaar is de Wet Toelating op de ZorgAanbieders, de Wtza, in werking getreden. Dit wil zeggen dat je (naast je inschrijving bij de KvK) verplicht bent om je te melden bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zodat je registratie in het Zorgaanbiedersportaal gemeld wordt. In dit Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa) wat openbaar is moet je dus als zelfstandig zorgaanbieder te vinden zijn.

Bij je inschrijving bij ZorgZamePartner is dit één van de zaken die we controleren want wij zijn ervoor om te zorgen dat je als zzp’er in de zorg aan alle verplichtingen voldoet en we je met een gerust hart bij onze opdrachtgevers kunnen plaatsen.

Ben je er nog niet aan toegekomen om je in te schrijven doe dit dan zo snel mogelijk want je kunt een enorme boete opgelegd krijgen. Meer informatie over deze wet vind je op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Na inschrijving vind je hier ook je portaal waarin al je gegevens zijn opgenomen en je deze desgewenst kunt wijzigen.